Get Involved

 

YPEF - the biggest European school contest dedicated to forests and forestry - click on Get Involved

 Witamy!

Vítajte !

Willkommen!

Vítejte!

Tere tulemast!

Sveiki atvykę!

Laipni lūgti!

Kalosorisate!

Bem-vindo!

Вітаєм Вас!

Üdvözöljük!

Bine ati venit!

Willkommen!

Živijo!

 

Yassou!

 

 

Regulamentul Național al Concursului

CONCURSUL INTERNAȚIONAL “TINERII ÎN PĂDURILE EUROPEI”
YPEF 2010/2011
Regulamentul Național al Concursului


·    Organizatorul Concursului Internațional YPEF (Young People in European Forests) “Tinerii în Pădurile Europei” în România este Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA;
·    Prin organizarea acestei acțiuni se dorește promovarea în rândul tinerilor, a pădurilor din Europa, a gestionării durabile a acestora și a biodiversității la nivel european.
·    În România, Concursul Internațional YPEF “Tinerii în Pădurile Europei”, se adresează elevilor din cadrul liceelor cu profil silvic, care nu au mai mult de 18 ani la începutul anului școlar 2010/2011. Aceștia vor forma echipe de câte 3 și vor răspunde la un set de întrebări stabilit de Comisia Internațională YPEF.
·    Participarea la Concurs-Etapa Națională este voluntară, deci nu trebuie să implice toți elevii din cadrul claselor respective.
·    Concursul la nivel național va fi organizat în două faze, după cum urmează:
-    faza pe liceu – se va desfășura în cadrul fiecărui liceu silvic, va fi supervizată de o comisie internă a liceului, iar la finalul acesteia va fi desemnată echipa câștigătoare, care va reprezenta liceul la faza națională;
-    faza națională – echipele căștigătoare în urma fazei pe liceu, vor participa la faza națională, care se va desfășura la sediul Regiei Naționale a Pădurilor, unde va fi aleasă echipa care va reprezenta România la Etapa Europeană din Polonia.
·    În vederea organizării concursului, fiecare țară participantă la concurs pregătește câte un material, având ca temă următoarele aspecte:
a)    Caracteristicile pădurii și tipuri de pădure;
b)    Forme de protecție a naturii, precum: Parcurile Naționale/Naturale și Situri Natura 2000;
c)    Specii de floră și faună tipice și excepționale în păduri;
d)    Organizarea în silvicultură.
·    În baza temelor incluse în material au fost selectate minim 20 de întrebări, al căror răspuns se regăsește în textul materialului. Verificarea se face prin test-grilă fiind inserate, pentru fiecare întrebare, patru răspunsuri, din care doar unul corect. Pe lângă acestea, a fost realizat un material educațional mai amplu, structurat diferit, privind Pădurile Europei, cu 60 de întrebări, în aceeași manieră.
·    În cadrul unei întâlniri a Comisiei Internaționale YPEF au fost stabilite prin extragere câte două seturi de întrebări pentru fiecare țară participantă la concurs, valabile pentru Etapa Națională a Concursului. Fiecare set de întrebări este format din câte 50 de întrebări (12 din materialul referitor la Pădurile Europei și câte 2 de la fiecare din cele 19 țări participante).
·    Pentru faza pe liceu, setul de întrebări nr.1 va fi trimis fiecărui liceu, cu o zi înainte de concurs, setul de întrebări nr. 2 fiind folosit pentru faza națională.
·    Participanții se vor pregăti pentru concurs de pe website-ul www.ypef.eu, prin descărcarea materialelor fiecărei țări participante și a celui privind pădurile Europei și prin distribuirea acestora la fiecare liceu, în format electronic, de către Comisia Națională a Concursului de la nivelul Romsilva.
·     Condiția obligatorie este ca, cel puțin un elev din echipă să cunoască limba engleză, deoarece, atât Etapa Națională a concursului, cât și cea Europeană se vor desfășura în limba engleză.
·    Datele de desfășurare a concursului pe etape sunt:
Ø    6 mai 2011 – faza pe liceu;
Ø    27 mai 2011 – faza națională.